Veritas | Luna

25 % Energiansäästö

”Päätös energiaremontista oli yksimielinen ja helppo tehdä. Asiaan vaikutti myös se, että kiinteistön automaatio oli muutenkin elinkaarensa lopussa.”

Isännöitsijä Arto Söderholm, Provia

  • 25 % Energiansäästö
  • 8 000 Pinta-ala, m2
  • 174 CO2-säästöt vuodessa, tn

Mannerheimintiellä, Stockmannia vastapäätä sijaitseva Koy Luna sai energiaremontissa uudet aivot ja keuhkot. Kokonaisvaltaisessa remontissa parannettiin ja tehostettiin kiinteistön ilmanvaihtoa, tasapainotettiin lämmitystä ja modernisoitiin automaatio. Remontin ansiosta kiinteistön olosuhteet paranivat ja energialasku pieneneni.

Energiaremontin laskennallinen takaisinmaksuaika on kymmenen vuotta.

”Jos ajatellaan 130-vuotiasta taloa, kymmenen vuotta on lyhyt aika. Tällaisten kiinteistöjen elinkaari on pitkä. Uskon, että tämä tulee seisomaan paikallaan vielä ainakin 200 vuotta”, kertoo Koy Lunan isännöitsijä Arto Söderholm Provialta.

Primulan tai Bakersin kulmana tunnettu uusrenessanssitalo rakennettiin 1880-luvun lopulla asuintaloksi. Primulan kotileipomo avasi kiinteistöön ensimmäisen kahvilansa 1915. Kehittynyttä teknologiaa edusti Helsingin ensimmäinen kylmävitriini, jossa säilytettiin kahvilan leivonnaisia.

Vanhassa arvotalossa kaikki uudistukset ja remontit tehdään vanhan talon ehdoilla. Metrin paksut sivuseinät aiheuttavat omat haasteensa, samoin talon sijainti aivan Helsingin ydinkeskustassa.

”Hanke on iso ja haastava”, isännöitsijä Söderholm sanoo. ”Kiinteistössä on niin erilaisia tiloja, ja urakoitsijoiden pitää joustaa vuokralaisten mukaan. Hyvä hanketiedottaminen on myös tärkeää.”

Kiinteistöosakeyhtiöllä on monta omistajaa, jotka kehittävät Lunaa pitkäjänteisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Suurin omistajista on Veritas.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.