eQ | Asemakatu

1,1 milj. eur säästöt

”Kehitämme määrätietoisesti omistamiemme kiinteistöjen energiatehokkuutta ja toimintamme vastuullisuutta. LeaseGreenillä on selkeä ja hyvin strukturoitu prosessi. Myös suunnitelmien laadukkuus herättää luottamusta.”

Kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju, eQ Kiinteistörahastot

  • 106 CO2-säästöt vuodessa, tn
  • -20 % Energiasäästö
  • 1,1 Elinkaarisäästöt, milj. euroa

LeaseGreen toteutti laajan energiaremontin eQ Kiinteistörahastojen kiinteistöön Kuopiossa. Investointien tavoitteena oli kiinteistöjen ylläpitokustannusten hillitseminen sekä hiilijalanjäljen ja korjausvelan pienentäminen.

Remontissa uusittiin Kuopiossa sijaitsevan Asemakatu 22–24:n liike- ja toimistokiinteistön ilmanvaihto, jäähdytys ja valaistus. Rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneeleja, ja kiinteistöautomaation tuottama data on valjastettu LeaseGreenin älykkään pilvipalvelun ohjaukseen.

Samaan aikaan Tampereella toteutettiin samantapainen energiaremontti Keskustori 5:n kiinteistöön. LeaseGreen ja eQ Kiinteistörahastot kartoittavat yhdessä myös muiden eQ:n kiinteistöjen modernisoinnin potentiaalia.

”Olemme asettaneet tiukkoja tavoitteita sekä energiatehokkuudelle että CO2-päästöille. Myös olosuhteiden parantaminen ja hallitseminen on tärkeä asia, kun kiinteistöjen tekniikkaa modernisoidaan”, sanoo eQ Kiinteistörahastojen kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju.

eQ Kiinteistörahastot omistaa kaikkiaan 220 kiinteistöä, jotka jakautuvat kahteen rahastoon, eQ Liikekiinteistöihin ja eQ Hoivakiinteistöihin. Jälkimmäinen rahasto omistaa myös koulukiinteistöjä useilla paikkakunnilla.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.