Varma | Asunnot

-48 % Hiilijalanjälki

”Emme halua olla toteuttamassa vain alan vähimmäisvaatimuksia, vaan mahdollistamassa uusien energiaratkaisujen kehittymistä ja koko rakennusalan muuttumista ilmastoystävällisemmäksi.”

Kiinteistöpäällikkö Matti Lindfors, Varma

  • 1300 Asuntoja
  • -25 % Energiansäästö
  • -48 % Hiilijalanjälki
  • 3800 CO2-säästöt vuodessa, tn

Varma siirtyy käyttämään suuressa osassa asuntokantaansa kiinteistöjen lämmönlähteenä lämpöpumppuja. Lämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja asennetaan 36 asuinkerrostaloon, jolloin Varman koko asuntokannan päästöt kevenevät arviolta 48 prosenttia vuoteen 2023 mennessä. Vuosien 2020-2022 aikana energiaremontti on tehty 20 Varman omistamaan asuintaloon pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Näillä remonteilla on saatu aikaan 1300 lämmitykseltään hiilineutraalia asuntoa.

Varman energiaremontit on suunnitellut ja toteuttanut LeaseGreen. Energiasäästötoimien myötä Varman kohteissa on siirrytty käyttämään maalämpöpumppuja, aurinkosähköpaneeleja ja kiinteistökohtaisia lämpöpumppuja, jotka ottavat lämpöä talteen poistoilmasta. Uusilla energiaratkaisuilla korvataan kaukolämmön kulutusta.

Energiaremontit parantavat rakennusten energiatehokkuutta, leikkaavat energiakustannuksia sekä pienentävät kiinteistön aiheuttamia päästöjä.

“Energiansäästötoimet ovat monelta tapaa perusteltuja niin kannattavuudeltaan kuin ympäristövaikutustensa vuoksi. Yksittäisissä kohteissa päästöjen leikkaus voi olla täydet 100 %, eli asukkaat saavat jatkossa asua energiankäytöltään hiilineutraaleissa taloissa”, Varman kiinteistöpäällikkö Matti Lindfors sanoo.

Suomen suurimpiin kiinteistösijoittajiin lukeutuva Varma omistaa yli 60 asuinkerrostaloyhtiöitä, joissa on noin 4 200 asuntoa. Syyskuun lopussa 2021 Varman kiinteistösalkun arvo oli 5,2 miljardia euroa.

Ennen remonttien aloitusta Varma kartoitti LeaseGreenin kanssa 60 omistamansa asuinkerrostaloa löytääkseen asuntokannastaan potentiaalisimmat kohteet remonttien toteuttamiseen. Kartoituksessa löytyi 36 asuintaloa, joihin kannattaa asentaa lämpöpumppuja ja aurinkopaneelaja.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.