OP | Viinikkalan logistiikkakeskus

-60 % Hiilijalanjälki

”Asiakas hyötyy, kun joku katsoo hänen kiinteistöään kokonaisuutena, hyödyntää vanhan järjestelmän parhaita osia ja uusii ne palat, joista saadaan paras hyöty. Arvostan LeaseGreenin rohkeutta kyseenalaistaa kiinteistöalan vanhoja toimintatapoja ja hyvää otetta projektien toteutuksessa.”

Kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki, OP Kiinteistösijoitus

  • 4,1 Elinkaarisäästöt, milj. eur
  • 22 000 Pinta-ala, m2
  • -60 % Kiinteistön hiilijalanjälki

LeaseGreen suunnitteli ja toteutti täydellisen energiajärjestelmän modernisoinnin Vantaalla sijaitsevaan neljään logistiikkakiinteistöön. Energiaremontissa kiinteistöjen lämmönlähde vaihtui. Rakennukset kytkettiin irti kaukolämpöverkosta, ja tarvittava energia tuotetaan kiinteistöihin asennettavien raskaiden lämpöpumppujen ja aurinkosähkön yhdistelmällä.

”Me haluamme kehittää näiden kiinteistöjen kilpailukykyä, alentaa vuokralaistemme vastikkeita ja pienentää kiinteistöjen CO2-päästöjä”, sanoo OP Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki.

Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä Aviapoliksen alueella sijaitsevat GCT- ja STC-logistiikkakiinteistöt ovat valmistuneet vuosina 2011–2012. Kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on 22 000 m2.

LeaseGreenin ja OP Kiinteistösijoituksen laskelmien mukaan siirtyminen maalämpöön alentaa kiinteistön lämmityskustannuksia yli 20 prosenttia ja hiilijalanjälkeä noin 60 prosenttia. Uusien järjestelmien avulla saavutettavien elinkaarisäästöjen arvioidaan kohoavan 4–5 miljoonaan euroon.

-> Katso video

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.