Hemsö | Oikeustalo

-19 % Hiilijalanjälki

“Muutamme koko kiinteistösalkkumme hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Siihen kuuluu siirtyminen 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiaan kaikissa kiinteistöissä. Samalla energiatehokkuutta parannetaan kolme prosenttia vuosittain.”

Head of Technical Management Finland Mika Kvist, Hemsö

  • -19 % Kiinteistön hiilijalanjälki
  • 78 000 Pinta-ala, m2
  • 6,5 Takaisinmaksuaika, vuosia

Helsingin oikeustalo hengittää aiempaa helpommin. Energiaremontissa modernisoitiin kiinteistön ilmanvaihto ja rakennusautomaatio.

Hemsö toteutti Helsingin oikeustaloon laajan energiaremontin, joka paransi merkittävästi sisätilojen ilmanlaatua ja rakennuksen energiatehokkuutta.

“Esimerkiksi hovioikeuden saleissa ilmanvaihto oli ollut koko ajan samalla teholla, tilan käytöstä riippumatta. Nyt paransimme talossa työskentelevien oloja ja samalla leikkasimme ilmastopäästöjä melkein viidenneksellä”, Suomen Hemsön Head of Techical Management Mika Kvist kertoo.

Nykyisin hiilidioksidianturit ilmoittavat ilmanvaihtojärjestelmälle, onko sali tyhjä vai täysi vai kenties puolillaan. Ilmanvaihdon teho mukautuu automaattisesti tilanteeseen.

LeaseGreen toteutti remontin avaimet käteen -periaatteella. Projektiin kuului suunnittelu, 60 tuloilmapuhaltimen asennus, hiilidioksidi- ja lämpötila-anturien kytkentä sekä rakennusautomaation optimointi. Remontin jälkeen kiinteistö kytkettiin LeaseGreenin etäseurantaan.

Projektin takaisinmaksuaika on 6,5 vuotta. Säästöjen lisäksi energiatehokkuuden parantaminen suojaa energian hinnan nousulta.

Helsingin oikeustalo on tunnettu maamerkki ja massiivinen kiinteistö: kerrosalaa on yhteensä 78 000 neliömetriä ja tilavuutta 175 000 kuutiometriä. Osa istuntosaleista on jopa seitsemän metriä korkeita. Arvorakennuksen suurin vuokralainen on Suomen valtio.

Hemsö omistaa, kehittää ja ylläpitää julkisen sektorin kiinteistöjä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Hemsö osti Salmisaaren rannassa sijaitsevan oikeustalon vuonna 2019.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.