LähiTapiola | Satotukku

0,8 milj. eur säästöt

”Energiatehokkuus kuuluu vastuullisen kiinteistösijoittajan strategisiin työkaluihin. Tavoitteenamme on saavuttaa kaikkiaan 7,5 prosentin energiansäästö koko kiinteistökannassamme vuoteen 2025 mennessä. Kaikki voittavat, kun kiinteistöjen energiatehokkuutta kehitetään järkevillä keinoilla, ja yksi voittajista on meidän yhteinen ympäristö.”

Ympäristöpäällikkö Eero Kokkonen, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito

  • 0,8 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 12 % Investoinnin tuotto

LeaseGreen on kehittänyt Vantaalla sijaitsevan, LähiTapiola Vahinkoyhtiön omistaman logistiikkakiinteistön energiatehokkuutta. Projektissa rakennettiin talon katolle suuri aurinkosähköjärjestelmä, uusittiin valaistus ledeiksi, modernisoitiin ilmanvaihtoa ja optimoitiin automaatiota. Investoinnit parantavat kiinteistön olosuhteita ja talossa toimivien yritysten liiketoiminnan kannattavuutta sekä pienentävät niiden hiilijalanjälkeä.

Energiatehokkuushanke on toteutettu yhteistyössä kiinteistön käyttäjän Satotukku Oy:n kanssa. Satotukku on Suomen suurin yksityinen hedelmä- ja vihannestukku. Tuupakantie 32:ssa sijaitsevassa kiinteistössä toimii yksi Suomen suurista banaanien kypsyttämöistä ja siinä on myös Posti Groupin tiloja. Talon uudessa aurinkosähköjärjestelmässä on 666 paneelia, joiden yhteenlaskettu teho on 200 kWp. Paneelit asennetaan kylmävaraston katolle, mikä vähentää kesäisin rakennuksen lämpökuormaa ja jäähdytystarvetta.

Tuupakantie 32:n kiinteistöä hallinnoi LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, jonka kanssa LeaseGreen on aloittanut yhteistyön vuonna 2017. LeaseGreenin laskelmien mukaan kiinteistön omistajan käynnistämät investoinnit tarjoavat Satotukulle ja Postille 800 000 euron säästöt investointien elinkaaren aikana.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.