Ylva | Kaivopiha

2,7 milj. eur säästöt

”Tieteen viesti on selvä. Päästöjä on pystyttävä vähentämään ja nopeasti. Haluamme painaa kiinteistöliiketoiminnan päästöt nollaan niin nopeasti kuin mahdollista.”

Kestävän liiketoiminnan johtaja Antti Ruuska, Ylva

  • -20 % Hiilijalanjälki
  • 260 CO2-säästöt vuodessa, tn
  • 2,7 Elinkaarisäästöt, milj. euroa

Ylva pienentää kiinteistöomistustensa päästöjä Helsingin ydinkeskustassa. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan varallisuutta hoitava yritys toteutti Kaivopihan korttelin kiinteistöissä ja Domus Academicassa energiaremontin, joka pienentää rakennusten energiankulutusta ja parantaa taloissa työskentelevien ja oleskelevien ihmisten olosuhteita.

Kaivopihan kortteliin kuuluvat Vanha ylioppilastalo, Citytalo, Kaivotalo ja Kaivokatu 12. Ilmanvaihdon ja rakennusautomaation sekä lämmitys- ja jäähdytysverkoston modernisointiin painottuva energiaremontti leikkaa Ylvan CO2-päästöjä vuositasolla 230 tonnilla, mikä on noin kymmenen prosenttia kiinteistöjen kokonaispäästöistä.

LeaseGreen toteutti investoinnit avaimet käteen -projektina. Projektin valmistumisen jälkeen kiinteistöjen talotekniikan tuottama big data kytkettiin LeaseGreenin valvomoon, joka otti vastuun remontoitujen kiinteistöjen energiataloudesta ja toimivuudesta.

Päästöjä ja korjausvelkaa leikkaava energiaremontti on Ylvalle myös taloudellisesti kannattava investointi. LeaseGreenin laskelmien mukaan investoinnin elinkaarisäästöt kohoavat noin 3,6 miljoonaan euroon, ja sijoitetun pääoman tuotto on 10–12 prosenttia.

”Jos me löydämme keinoja kohti vähähiilisyyttä, jotka ovat myös taloudellisesti kannattavia, on tällaisten asioiden skaalaaminen muualle yhteiskuntaan helpompaa”, Ylvan Antti Ruuska sanoo.

Ylva on sitoutunut nollaamaan kiinteistöjensä hiilijalanjäljen vuoteen 2025 mennessä. Ruuskan mukaan vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kaikki päästöjä vähentävät ratkaisut otetaan laajasti käyttöön.

”Ei ole olemassa yhtä taikatemppua, jolla saamme päästöt nollattua. Tarvitaan suuri joukko erilaisia toimenpiteitä ja määrätietoista työtä, jotta päästöt saadaan nollattua. Tämä on tärkeä alku meidän matkalle kohti vähähiilisyyttä, mutta tiekartalla on myös monta muuta asiaa.”

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.