Samla | Yliopistonkatu

33 % Energiansäästö

”Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on ympäristön näkökulmasta suurimpia asioita, joihin minä pystyn vaikuttamaan. Ekologisuus on meille tärkeä arvo, jonka kanssa rinnakkain me arvioimme tehtävien investointien kannattavuutta. Kun ekologisuus ja talousnumerot kättelevät, positiivisia etenemispäätöksiä on helppo tehdä.”

Perustaja ja salkunhoitaja Samppa Lajunen, Samla Capital

  • 0,5 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 33 % Energiansäästö
  • 6 600 Pinta-ala, m2
  • 47 CO2-säästöt vuodessa, tn

Tonnit nousevat eurojen rinnalle, kun Samla Capital kehittää ja hallinnoi omistamiaan kiinteistöjä. Yhteistyö LeaseGreenin kanssa alkoi jyväskyläläisen arvokiinteistön energiaremontilla.

Olympiavoittaja Samppa Lajusen perustama Samla Capital haluaa olla vastuullisen kiinteistösijoittamisen edelläkävijä. LeaseGreen suunnitteli ja toteutti laajan energiaremontin Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan kiinteistöön, joka on toiminut aiemmin muun muassa puhelinkeskuksena ja maistraattina.

Energiaremontissa uusittiin kiinteistön ilmanvaihto ja valaistus sekä päivitettiin rakennusautomaatiojärjestelmä.

Ilmanvaihtokoneita Yliopistonkatu 28:ssa oli paljon – tai oikeastaan poikkeuksellisen paljon neliöitä kohden. Niiden tekniikka oli kuitenkin pääosin vanhentunutta eivätkä ne toimineet kokonaisuutena. LeaseGreenin suunnittelemassa ja toteuttamassa remontissa järkevöitettiin ilmanvaihtoa ja tehtiin kokonaisuudesta paremmin hallittava.

Remontti pienensi kiinteistön hiilijalanjälkeä 31 prosenttia ja vähentää vuosittaista energiankulutusta 19 prosenttia. Hiilijalanjäljen vuosittainen pienennys vastaa lähes miljoonan tavallisella henkilöautolla ajetun kilometrin hiilidioksidipäästöjä.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.