Catella | Asunnot

-63 % Hiilijalanjälki

”Energiaremontti on käytännössä yksi kiinteistönomistajan harvoista hyvistä keinosta merkittävien kustannussäästöjen saavuttamiseksi. Sen avulla pienennämme myös energian hintariskiä. Kaukolämmön hintojen korotuspaineet kasvavat edelleen, koska infrastruktuuri ikääntyy ja sitä pitää uudistaa.”

Talousjohtaja Iiro Nurkkala, Catella Asset Management

  • 308 Asuntoja, kpl
  • -63 % Hiilijalanjälki
  • 300 CO2-säästöt vuodessa, tn

Viisi Catellan asuntorahastojen omistamaa taloyhtiötä vaihtoi LeaseGreenin avulla kaukolämmön maalämpöön. Lisäksi kahteen kiinteistöön asennettiin aurinkosähköjärjestelmä ja kahdessa modernisoitiin valaistusta. LeaseGreenin laskelmien mukaan tekniikan modernisointi leikkaa viiden kohteen lämmityslaskua 69 prosenttia ja CO2-päästöjä 63 prosenttia.

”Energiakustannukset ovat nousseet voimakkaasti 2000-luvun aikana”, Catella Asset Managementin talousjohtaja Iiro Nurkkala sanoo.

Toinen tärkeä motiivi on vastuullisuus. Nurkkalan mukaan kyse ei enää ole korkealentoisista juhlapuheista vaan kiinteistösijoittamisen arvonmuodostuksen kovasta matematiikasta:

”Osa sijoittajista on valmiita maksamaan korkeamman hinnan eli tinkimään tuotto-vaatimuksistaan saadakseen omistukseensa vähäpäästöistä tai hiilineutraalia kiinteistökantaa. Matalammat päästöt heijastuvat jo nyt sekä kohteiden hintaan että niiden likviditeettiin. Catellan asuntorahastoissa on lukuisia sijoittajia, jotka eivät sijoita lainkaan sellaisiin rahastoihin, joilla vastuullisuusasiat eivät ole tarkassa seurannassa ja hoidossa.”

Catellan hallinnoimassa viidessä taloyhtiössä on yhteensä 308 asuntoa ja 26 000 m2 bruttopinta-alaa. Talot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Keravalla ja Tampereella. Joukkoon kuuluu neljä uudehkoa kerrostaloyhtiötä ja yksi rivitaloyhtiö. Kaikki kohteet ovat valmistuneet vuonna 2011. Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan taloyhtiön vuokra-asuntoihin rakennettiin maalämmön yhteydessä myös asuntokohtainen jäähdytys, joka tuotetaan samoilla lämpöpumpuilla ja samoista energiakaivoista kuin lämmityskin.

Catellan viiden kiinteistön yhteenlasketut CO2-päästöt vähenevät lähes 300 tonnilla joka vuosi. Hiilijalanjälki kevenee yhtä paljon kuin 1500 meno-paluulentoa Berliiniin aiheuttaa.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.