Varma | Jumalniemi

-14 % Hiilijalanjälki

”Työeläkeyhtiönä me olemme pitkäjänteisiä sijoittajia. Haluamme tehdä ratkaisuja, jotka kestävät aikaa ja ovat ilmaston kannalta kestäviä. Toisaalta me haluamme myös tutkia ennakkoluulottomasti uusintakin teknologiaa.”

Asiakkuuspäällikkö Tytti Juhokas, Varma

  • 14 000 Pinta-ala, m2
  • -14 % Hiilijalanjälki
  • 32 CO2-säästöt vuodessa, tn

Kotkassa sijaitsevan Jumalniemen kauppakeskuksen energiaremontti paransi kiinteistön olosuhteita ja pienensi sen hiilijalanjälkeä. Poikkeuksellista on se, miten hyvin energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet istuivat kiinteistön PTS-suunnitelmaan. Näkökulman laajentaminen paransi reippaasti investoinnin kannattavuutta.

”Rakennusautomaation uudistus olisi ollut meillä edessä joka tapauksessa. Nyt teimme sen energiaremontin yhteydessä ja leikkasimme samalla kiinteistön hiilipäästöjä 32 tonnia”, kertoo Varman asiakkuuspäällikkö Tytti Juhokas.

Varman omistamassa kauppakeskuksessa modernisoitiin rakennusautomaatio ja ilmanvaihto. Lisäksi katolle asennettiin 160 kWP aurinkopaneelit ja parkkipaikan valaistus päivitettiin ledeiksi.

”Monet meidän vuokralaisistamme ovat aktiivisia ilmastoasioissa. Jumalniemen energiatehokkuushanke on hyvin linjassa heidän oman tekemisensä kanssa.”

Varmalla on kunnianhimoinen tavoite nollata kiinteistöjensä hiilijalanjälki sähkön ja lämmön osalta vuoteen 2030 mennessä. Jumalniemen kauppakeskuksen ja muiden Varman kiinteistöjen remontointi on tärkeä askel kohti ilmastotavoitetta, jonka mukaan yhtiön omistamien kiinteistöjen käyttämä sähkö on päästötöntä vuoteen 2025 mennessä ja lämpö 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi Varma käy LeaseGeenin asiantuntijoiden kanssa systemaattisesti läpi koko kiinteistökantaansa ja myös ne kiinteistöt, jotka vaikuttavat aluksi haasteellisilta.

LeaseGreen suunnitteli Jumalniemen kauppakeskuksen energiaremontin sekä vastasi sen toteutuksesta ja tulosten toteutumisesta ja järjestelmän optimoinnista. Kannattavuuden takia maalämpö jätettiin lopulta pois Jumalniemen kauppakeskuksen energiaremontista. Se ei olisi ollut tässä tapauksessa taloudellisesti järkevä ratkaisu, vaikka olisikin tehnyt kiinteistöstä hiilineutraalin.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.