Hemsö | Kaupunginsairaala

-44 % Hiilijalanjälki

“Kun ostimme kiinteistöt, tiedostimme, että rakennuksiin on kertynyt korjausvelkaa. Teemme energiaremontin lisäksi paljon pakollisia peruskorjauksia tekniikkaan, joka on tullut käyttöikänsä päähän.”

Head of Technical Management Finland Mika Kvist, Hemsö

  • -44 % Kiinteistön hiilijalanjälki

Hemsö teki Turun kaupunginsairaalan kolmeen päärakennukseen laajan energiaremontin, joka paransi sisäilman laatua ja vähensi merkittävästi sairaalan energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. LeaseGreen vastasi suurhankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella.

Kiinteistöön asennettiin kaksi suurta maalämpöjärjestelmää, joilla korvattiin noin puolet kaukolämmön kulutuksesta. Se vähensi lämmityksen hiilipäästöjä 44 prosenttia eli noin 300 tonnia vuodessa. Järjestelmään kuuluu noin 70 energiakaivoa, joiden yhteenlaskettu syvyys on yli 20 kilometriä. Tuloksena oli maalämmön ja kaukolämmön hybridijärjestelmä, joka on optimoitu energiansäästön, kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden kannalta. Lisäksi uusittiin ilmanvaihto ja rakennusautomaatio. Ilmanvaihtoon asennettiin lämmön talteenottoa.

Talotekniikka otetaan LeaseGreenin jatkuvaan etähallintaan digikaksosten avulla. Se mahdollistaa energiankulutuksen ja olosuhteiden optimoinnin jatkossa ja varmistaa, että asetetut tavoitteet toteutuvat.

Projekti on jatkoa LeaseGreenin ja Hemsön yhteistyölle suurissa ja vaativissa kohteissa.

“Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Helsingin oikeustalossa, jossa tehdään myös iso energiatehokkuushanke. Tuntui luontevalta jatkaa yhdessä tekemistä Turussa”, Hemsön Mika Kvist sanoo.

Hemsö omistaa, kehittää ja ylläpitää julkisen sektorin kiinteistöjä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiö osti Turun kaupungilta kolmetoista Mäntymäen alueella sijaitsevaa hoiva- ja sairaalarakennusta vuonna 2019. Kaupungilla on Hemsön kanssa keskimäärin 10 vuoden vuokrasopimukset kiinteistöjen käytöstä. Toinen merkittävä tilojen käyttäjä on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Sairaalan kolme päärakennusta ovat peräisin vuosilta 1934, 1968 ja 1984. Niissä toimii muun muassa neuvola, terveysasema sekä useita erikoissairaanhoidon yksikköjä.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.