Hemsö | Kaupunginsairaala

-44 % Hiilijalanjälki

“Kun ostimme kiinteistöt, tiedostimme, että rakennuksiin on kertynyt korjausvelkaa. Teemme energiaremontin lisäksi paljon pakollisia peruskorjauksia tekniikkaan, joka on tullut käyttöikänsä päähän.”

Head of Technical Management Finland Mika Kvist, Hemsö

  • -44 % Kiinteistön hiilijalanjälki

Hemsö tekee Turun kaupunginsairaalan kolmeen päärakennukseen laajan energiaremontin, joka parantaa sisäilman laatua ja vähentää merkittävästi sairaalan energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä. LeaseGreen vastaa suurhankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella.

Kiinteistöön asennetaan kaksi suurta maalämpöjärjestelmää, joilla korvataan noin puolet kaukolämmön kulutuksesta. Se vähentää lämmityksen hiilipäästöjä 44 prosenttia eli noin 300 tonnia vuodessa. Järjestelmään kuuluu noin 70 energiakaivoa, joiden yhteenlaskettu syvyys on yli 20 kilometriä. Tuloksena on maalämmön ja kaukolämmön hybridijärjestelmä, joka on optimoitu energiansäästön, kustannustehokkuuden ja toimintavarmuuden kannalta. Lisäksi uusitaan ilmanvaihto ja rakennusautomaatio. Ilmanvaihtoon asennetaan lämmön talteenottoa.

Talotekniikka otetaan LeaseGreenin jatkuvaan etähallintaan digikaksosten avulla. Se mahdollistaa energiankulutuksen ja olosuhteiden optimoinnin jatkossa ja varmistaa, että asetetut tavoitteet toteutuvat.

Projekti on jatkoa LeaseGreenin ja Hemsön yhteistyölle suurissa ja vaativissa kohteissa.

“Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Helsingin oikeustalossa, jossa tehdään myös iso energiatehokkuushanke. Tuntui luontevalta jatkaa yhdessä tekemistä Turussa”, Hemsön Mika Kvist sanoo.

Hemsö omistaa, kehittää ja ylläpitää julkisen sektorin kiinteistöjä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiö osti Turun kaupungilta kolmetoista Mäntymäen alueella sijaitsevaa hoiva- ja sairaalarakennusta vuonna 2019. Kaupungilla on Hemsön kanssa keskimäärin 10 vuoden vuokrasopimukset kiinteistöjen käytöstä. Toinen merkittävä tilojen käyttäjä on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Sairaalan kolme päärakennusta ovat peräisin vuosilta 1934, 1968 ja 1984. Niissä toimii muun muassa neuvola, terveysasema sekä useita erikoissairaanhoidon yksikköjä.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.