Etera | Kutomo Business Park

3,4 milj. eur säästöt

”Säästämme joka kuukausi enemmän rahaa kuin maksamme LeaseGreenille kuukausimaksua. Tässä projektissa on erinomainen kannattavuuden ja riskin suhde.”

Kiinteistöpäällikkö Matti Autere, Etera

  • 7 400 CO2-säästöt vuodessa, tn
  • 3,4 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 26 000 Pinta-ala, m2

Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevan Kutomo Business Parkin energiakustannukset ovat pudonneet peräti 30 prosenttia parissa vuodessa. Suuren kiinteistön kaukolämpölaskusta on sulanut lähes 50 prosenttia ja sähkölaskustakin merkittävä siivu. Myös talon olosuhteet ovat parantuneet. Työympäristönä se on entistäkin parempi.

Kutomotien yrityspuisto muodostuu kahdesta kiinteistöstä, joiden pinta-ala on yhteensä 26 000 m². Kiinteistöissä työskentelee mm. ElisanMonetan ja useiden teknologiayritysten henkilöstöä.

”Kutomon kaukolämpölasku näyttää jopa puolittuvan. Tässä projektissa on erinomainen kannattavuuden ja riskin suhde”, sanoo Eteran kiinteistöpäällikkö Matti Autere.

Projekti toteutettiin LeaseGreenin palvelusopimuksella, joka perustuu kuukausimaksuun. Autereen mukaan se on erinomainen ratkaisu kiinteistön omistajalle, koska se vähentää korjausvelkaa mutta ei sido omistajan pääomaa. Energiankulutuksen vähentäminen sopii hyvin myös eläkeyhtiölle tärkeän vastuullisen sijoittamisen tarpeisiin.

Kutomoon toteutettiin energiasaneerauksen aikana useita satoja yksittäisiä toimenpiteitä. Suurin osa niistä tehtiin kiinteistön teknisissä tiloissa ja sellaisina ajankohtina, jotka minimoivat vuokralaisille aiheutetun häiriön.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.