Sagax valitsi LeaseGreenin kumppaniksi energiaparannuksiin

| Uutiset

”Haluamme katsoa pitkälle tulevaisuuteen”, Sagaxin kiinteistöjohtaja Jukka Aaltonen sanoo.

Kiinteistöportfolion arvo nousee ja käyttökustannukset laskevat, kun energiankulutus pannaan aisoihin. Tämä on tuttua asiaa kiinteistöjen omistajille. Vaikeampi osuus alkaa, kun pitäisi päättää, millä konkreettisilla keinoilla energiankäyttö kannattaa optimoida. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmissä on tunnetusti useita teknologioita, jotka kilpailevat keskenään.

“Tässä me astumme kuvaan. Tarjoamme asiakkaalle useita vaihtoehtoisia skenaarioita selkeästi esitettyinä. Joskus oikea ratkaisu on sellainen, jota tilaaja ei tullut itse ajatelleeksi lainkaan. Meistä on kiva yllättää asiakas positiivisesti”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther sanoo.

Luther korostaa, että LeaseGreen on teknologioiden suhteen agnostinen. Se tarkoittaa, että alkuvaiheessa kaikki ratkaisut ovat samalla viivalla. Eri teknologioihin otetaan kantaa vasta sitten, kun perusteellinen analyysi on tehty ja laskelmat ovat valmiit. Asiakasyritys pääsee valitsemaan ratkaisun, joka on paras juuri oman strategian valossa.

Sagax pyysi LeaseGreenin näkemystä kahdesta kohteesta, joista toinen on öljylämmitteinen teollisuuskiinteistö Pirkkalan lentokentän lähellä.

LeaseGreenin analyysi tarjosi hybridiratkaisua, jossa maalämpö kattaisi suurimman osan lämmityksestä, mutta kovimpien pakkasten varalle kannattaisi asentaa varajärjestelmä. LeaseGreen esitti kahta vaihtoehtoa: joko vanha öljykattila muutetaan bioöljyllä toimivaksi, tai sen tilalle vaihdetaan sähkökattila. Sagax valitsi sähkön, vaikka se on investointina hiukan kalliimpi vaihtoehto.

”Tämä on meille vastuullisuusasia. Luovumme öljystä mieluusti kokonaan silloin kun siihen on mahdollisuus. Haluamme katsoa tulevaisuuteen”, Sagaxin kiinteistöjohtaja Jukka Aaltonen sanoo.

LeaseGreen poraa tontille 21 energiakaivoa, joiden yhteenlaskettu syvyys on noin 7000 metriä. Hiilidioksidipäästöt vähenevät 210 tonnia vuodessa.

Toinen kohde on viiden varasto- ja toimistorakennuksen kokonaisuus Vantaan Juhanilanmäellä. LeaseGreen modernisoi neljässä rakennuksessa ilmanvaihdon puhaltimet ja rakennusautomaation. Lisäksi rakennetaan kiertoilmavalmius, eli lämmintä ilmaa voidaan kierrättää sisätiloissa, mikä vähentää suoraan primäärienergian kulutusta.

Sagax on toimitiloihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Suomessa Sagax omistaa noin 280 kiinteistöä, joiden pinta-ala on yhteensä noin 1 350 000 neliömetriä. Kohteet ovat pääasiassa varasto- ja tuotantotiloja. Suomen lisäksi Sagax toimii Ruotsissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa ja Espanjassa.

Lisätiedot

Jukka Aaltonen, Kiinteistöjohtaja, Sagax Finland
+358 10 322 0868
jukka.aaltonen@sagax.fi

Thomas Luther, toimitusjohtaja, LeaseGreen
+358 40 534 4256
thomas.luther@leasegreen.com

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.