Cromwell modernisoi Pasilanraition kiinteistön

| Uutiset

Talon modernisoinnin yhteydessä tehtävän energiaremontin tärkeimpiä hyötyjä ovat parantuneet olosuhteet, matalammat käyttökustannukset sekä talon alhaisempi hiilijalanjälki.

Kiinteistösijoittaja ja -varainhoitaja Cromwell Property Group modernisoi Pasilassa sijaitsevan Kiinteistö Oy Pasilanraitio 5:n talotekniikkaa. Kiinteistön energiaremontissa uudistetaan rakennusautomaatio, ilmanvaihto ja jäähdytys. Tavoitteena on paremmat olosuhteet käyttäjille ja pienempi energialasku kiinteistön omistajalle.

”Pasilanraition kiinteistö on meille tärkeä ja mielenkiintoinen kehityskohde”, kertoo Cromwell Property Groupin Asset Manager Eppu Pesonen.

”Energiaremontin lisäksi ajanmukaistamme myös yleisten tilojen ja sisäänkäyntien viihtyisyyttä. Talo sijaitsee kauppakeskus Triplan ja juna-aseman naapurissa, joten toimistorakennuksen sijainti on todella hyvä. Rakennuksen uudistuksessa tavoittelemme siistiä, tyylikästä ja modernia ilmettä, jota myös talotekniikan tulee puolestaan tukea.

”Talon nykyinen energiatekniikka on tullut tiensä päähän. Energiaremontin avulla pidämme huolen siitä, että talo palvelee käyttäjiä hyvin myös seuraavat vuosikymmenet. Uskon, että saavutamme tulevaisuudessa vakaammat olosuhteet vuokralaisille. Olemme valmiita investoimaan niihin, koska uskomme korkean teknisen laadun vaikuttavan myönteisesti vuokralaisten tyytyväisyyteen.”

Pasilanraitio 5:n energiainvestoinnit suunnittelee ja toteuttaa LeaseGreen avaimet käteen -urakkana. Tekniikan modernisoinnin jälkeen kiinteistö kytketään LeaseGreenin Meta-palveluun. Sen tehtävänä on kiinteistön olosuhteiden ja energiatehokkuuden optimointi big datan ja LeaseGreenin asiantuntijoiden tuella.

LeaseGreenin arvion mukaan ilmanvaihdon, jäähdytyksen ja automaation modernisointi pienentää kiinteistön lämmönkulutusta 15 prosenttia vuodessa ja sähkönkulutusta 23 prosenttia, vaikka jäähdytyksen suorituskyky paranee. Kaukolämpö jatkaa talon lämmönlähteenä.

”Luonnollisesti käyttökustannuksissa saavutettavat säästöt ovat meille olennainen tekijä projektin kannalta”, Eppu Pesonen sanoo. ”Mitä enemmän säästöjä, sitä enemmän arvoa projektilla on. Toinen tärkeä etu ovat myös alhaisemmat hiilipäästöt, joita myös entistä useammat vuokralaiset arvostavat.”

Pasilanraition energiaremontti supistaa CO2-päästöjä noin 50 tonnia vuodessa. Se on 19 prosenttia kiinteistön hiilijalanjäljestä ja vastaa yli 400:n Helsingistä Tukholmaan tehdyn menopaluulennon ympäristövaikutusta.

”Olemme iloisia, kun voimme auttaa Cromwell Property Groupia kehittämään kiinteistön kilpailukykyä kestävillä ratkaisuilla, jotka nostavat sijoitusomaisuuden arvoa ja pienentävät liiketoiminnan hiiliriskiä”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther sanoo.

”Pasilanraition kiinteistö on hieno esimerkki hyvin rakennetusta talosta, jonka elinkaari jatkuu uuden tekniikan avulla pitkälle tulevaisuuteen. Asennamme uudet keuhkot, lisäämme älykkyyttä ja annamme vastuun kiinteistön ajamisesta meidän rautaisille ammattilaisille, joita kutsumme piloteiksi. Kaikki osapuolet kuuluvat voittajiin, kun energiaremontti suunnitellaan oikein ja toteutetaan huolellisesti.”

Lisätiedot

Asset Manager Eppu Pesonen
Cromwell Property Group
+358 40 581 4951

Toimitusjohtaja Thomas Luther
LeaseGreen
+358 40 534 4256

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.