Energiaremontti säästää Walkille miljoonia

| Uutiset

”Energian hinta kannustaa löytämään kohteita, joissa menee energiaa hukkaan.”

Kuitupohjaisia pakkausmateriaaleja ja teknisiä laminaatteja valmistava Walki kehittää kokonaisvaltaisesti Valkeakosken tehtaansa energiatehokkuutta. Tarkka suunnittelu ja jämäkkä projektinjohto mahdollistavat sen, että ison tehtaan kattava energiaremontti onnistuu mahdollisimman vähäisillä häiriöillä. 

”Me teemme nyt asioita, joita olisi pitänyt tehdä jo vuosia aikaisemmin”, sanoo tehtaanjohtaja Janne Ahonen.

”Aikaisemmin olemme investoineet tehtaalla ensisijaisesti laadun ja tehokkuuden parantamiseen. Nyt on energiatehokkuuden vuoro. Nykyiset energianhinnat kannustavat löytämään prosessistamme kohteita, joissa on hukattu energiaa.”

Yhteistyössä energiatehokkuusyhtiö LeaseGreenin kanssa Walki tunnisti Valkeakosken tehtaalla useita kohteita, joissa oli mahdollista säästää energiaa. Kattavassa energiaremontissa modernisoidaan tehtaan ilmanvaihto ja rakennusautomaatio, uusitaan ilmanvaihtokoneiden sähkökeskus, muutetaan valaistus ledeiksi sekä otetaan jäähdytys- ja kuivausprosesseista talteen lämpöä, jota hyödynnetään teollisuuslämpöpumpulla kiinteistön lämmityksessä. Reippaasti kallistuneen maakaasun tarve pienenee viidenneksen.

Tehtaanjohtaja Ahonen arvostaa erityisesti LeaseGreenin kokonaisvaltaista otetta. Osaavan ja kumppanin kanssa oli helppo lähteä kehittämään ison tehtaan energiatehokkuutta.

”Näin laajaa hanketta on hyvä lähteä tekemään sellaisen kumppanin kanssa, joka jää seuraamaan järjestelmien toimivuutta ja kantaa vastuun siitä, että luvatut säästöt toteutuvat”, Ahonen sanoo.

Säästöt ovat valtavia. Energiaremontin ansiosta tehtaan energiankäytön hiilijalanjälki pienenee 45 prosenttia, mikä vastaa yli tuhatta tonnia hiilidioksidia joka vuosi. Vuositasolla energiaa säästyy yli 9 000 MWh. Samalla kiinteistön korjausvelka pienenee, kunnossapitokustannukset pienenevät ja työntekijöiden olosuhteet paranevat. Valkeakosken tehtaalla työskentelee noin 180 walkilaista.

Walkille on tärkeää, että kuluttajille riittää eristeitä ja asiakkaille pakkauksia. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki tehtaalla tehtävät remontit ja korjaustyöt pyritään tekemään niin, että tuotantoon ei tule katkoksia. 

Teollisuuslaitoksissa tehtäviin energiahankkeisiin erikoistunut Kalle Myllyaho LeaseGreeniltä kertoo, että Ukrainan sodan ja koronan aiheuttamat toimitusvaikeudet lisäävät hankkeen vaikeuskerrointa.

”Yhden komponentin puuttuminen voi vaikuttaa koko hankkeen aikatauluun. Meidän suunnittelijoiden ja projektipäälliköiden kokemus auttaa ennakoimaan haasteellisia tilanteita ja keksimään vaihtoehtoisia ratkaisuja”, Myllyaho kertoo. 

”Hyvä aikataulusuunnittelu, eri työvaiheiden valmistelu ja yhteensovittaminen ovat siksi erityisen tärkeitä. Kaikki muut työvaiheet pitää olla tehtynä ja valmisteltuna ennen kuin asennukset tehdään.”

LeaseGreen tunnetaan sellaisten energiatehokkuushankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta, jotka haittaavat mahdollisimman vähän asiakkaan liiketoimintaa. Teollisuuslaitosten lisäksi se on erityisen tärkeää kylpylöissä, kauppakeskuksissa ja asuinkiinteistöissä.

Lisätiedot

Tehtaanjohtaja Janne Ahonen, Walki Oy

+358 40 572 7403, janne.ahonen@walki.com

Asiakkuuspäällikkö Kalle Myllyaho, LeaseGreen

+358 40 5116 588, kalle.myllyaho@leasegreen.com

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.