Uusi innovaatio kylmäenergian varastointiin

| Uutiset

Energiakriisin kynnyksellä uusien energianvarastointiratkaisujen tarve on kasvanut räjähdysmäisesti. LeaseGreenin patentoima ratkaisu sai alkunsa keväällä 2020, kun korona tyhjensi toimistot.

Etätyösuosituksen loppuminen ei näy työpaikoilla. Erityisesti neuvotteluhuoneiden käyttöasteet ovat jääneet mataliksi, kun valtaosa tapaamisista hoidetaan edelleen Teamsin kautta.

”Meidän asiantuntijamme näkivät tässä erinomaisen mahdollisuuden. Käyttöä vaille jääneet neuvotteluhuoneet voidaan valjastaa jäähdytyksen varastointiin”, kertoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Jonni Ahonen.

Suurten kiinteistöjen energiatehokkuuteen erikoistunut LeaseGreen tarjoaa kiinteistöjen omistajille mahdollisuuden hyödyntää huhtikuun alun poikkeuksellisen kylmää säätilaa uuden innovaationsa avulla.

Innovaatio on yksinkertaisuudessaan nerokas. LG FutureCool hyödyntää vajaakäytöllä olevat neuvottelutilat pakkaamalla ne ilmanvaihdon avustuksella täyteen nolla-asteista ulkoilmaa. Neuvotteluhuoneet eristetään nimenomaan toimistokäyttöön kehitetyllä LG Upreal-eristysteipillä. Näin talteenotetun kylmäenergian määrä ei pääse vähenemään. Kun kesällä tulee tarvetta viilennykselle, ilmanvaihdon kulkusuunta käännetään ja varastoitu kylmäenergia johdetaan avokonttorien käyttöön.

LeaseGreenin tuotekehityksestä vastaava Antti-Petteri Rilli ei peittele innostumistaan.

”Olen todella ylpeä LG FutureCool-ratkaisusta. Se yhdistää kaksi megatrendiä: energiavarastot ja toimistojen alhaista käyttöastetta ylläpitävän etätyömallin.”

Idea kylmäenergian varastoinnista toimistokiinteistöissä syntyi pian sen jälkeen, kun Suomessa annettiin etätyösuositus koronaviruspandemian takia. Kahden vuoden kehitystyön jälkeen LG FutureCool on nyt patentoitu ja valmis asiakkaiden käyttöön.

”Täytyy myöntää, että takatalven jatkuminen huhtikuulle on saanut meidän tuotekehitystiimin hykertelemään. Olemme onnellisia, että ehdimme lanseeraamaan ratkaisun takatalven vielä jatkuessa.”

Vallitseva suursäätila antaa kiinteistön omistajille mahdollisuuden varastoida ilmaista kylmäenergiaa suoraan ulkoilmasta ja hyödyntää sitä kesällä, kun kylmäenergian markkinahinta on korkeimmillaan.

”Näemme jo nyt, millainen hyödyntämätön potentiaali tässä on. Olemme pilotoineet tätä omissa tiloissamme täällä Leppävaarassa. Nyt tämä on valmis myös meidän asiakkaidemme käyttöön.”

Lisätiedot

Tuotekehitysjohtaja Antti-Petteri Rilli
antti-petteri.rilli@leasegreen.com
+358 50 301 3589

Toimitusjohtaja Jonni Ahonen
jonni.ahonen@leasegreen.com
+358 50 301 3589

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.