LeaseGreenille uusi trainee-ohjelma kaupallisen neuvonannon kiihdyttämiseksi

| Uutiset

Kiinteistösijoittajien auttaminen energiamurroksessa on kiinnostanut opiskelijoita jopa odotettua enemmän, kertoo asiakkuuspäällikkö Anton Närekorpi.

Suurten kiinteistöjen energiatehokkuuteen erikoistunut LeaseGreen aloittaa oman trainee-ohjelman, joka on tarkoitettu opintojensa loppuvaiheessa oleville korkeakouluopiskelijoille tai vastavalmistuneille. Haku ohjelmaan loppui juuri ja hakemuksia tuli yli 30.

Idean isä, toimitusjohtaja Jonni Ahonen on tyytyväinen trainee-ohjelmaan tulleiden hakemusten määrään ja laatuun.

”Kiinteistösijoittajien vastuullisuustyön konkretisointi ja kvantifiointi on kiinnostanut opiskelijoita jopa enemmän kuin odotimme. Toisaalta ymmärrän sen hyvin, sillä ala on poikkeuksellisen kiinnostava ja kehittyy kova vauhtia. Monelle on selvästi tärkeää päästä tekemään työtä, jolla on merkitystä.”

Ajatus trainee-ohjelmasta oli ehtinyt muhia Jonnin päässä jo jonkin aikaa. Nyt hetki tuntui olevan oikea: ohjelmalle löytyi talon sisältä hyvä vetäjä ja kaupallisille neuvonannoille on kysyntää.

”Näen, että meidän trainee-ohjelma on hyvä paikka kehittyä, verkostoitua ja kasvaa vaikka miten isoihin saappaisiin. Sparraan itsekin traineeta säännöllisesti lounaskeskusteluissa kuukausittain – ja kerään toki myös kehitysideoita ja palautetta meistä työpaikkana. Samalla tämä on välttämätön satsaus, jotta pystymme vastaamaan kiinteistösijoittaja-asiakkaidemme voimakkaasti kasvaneeseen tarpeeseen hahmottaa ja parantaa omistustensa energialuokituksia.”

Syksyllä 2023 alkava trainee-ohjelma on alku pysyvälle käytännölle LeaseGreenissä. Nyt ensimmäisellä kerralla ohjelmaan etsitään Green Investment -analyytikkoa, joka vahvistaa kaupallisten neuvonantojen tiimiä. Traineen tehtäviin kuuluu muun muassa energiatiekarttojen laatiminen ja kiinteistökauppojen tukeminen energiainvestointien kannattavuuslaskelmilla.

”Tavoitteena on löytää motivaatiollaan ja analyyttisyydellään erottuva lupaus ja kouluttaa hänet kiinteistöjen vihreiden investointien ammattilaiseksi”, tiivistää trainee-ohjelmasta vastaava asiakkuuspäällikkö Anton Närekorpi.

”Toivomme, että kokemus on molemmille osapuolille niin hyvä, että trainee päätyy meille vakituiseen duuniin. Meillä on hyvä kasvaa tämän alan huipuksi.”

Anton tietää, mistä hän puhuu. Hän aloitti neljännen opiskeluvuotensa jälkeen LeaseGreenissä analyytikkona ja teki sen jälkeen yritykselle diplomityönsä. Yhteensä hän työskennellyt yrityksessä jo viisi vuotta.

Hänelle parasta LeaseGreenissä on ollut se, miten tekninen ja taloudellinen osaaminen täydentävät toisiaan.

”Mun tausta oli enemmän energiamarkkinoiden ja energiatekniikan puolelta. Niistä on ollut hyötyä asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisessä ja auttamisessa.”

LeaseGreen auttaa asiakkaitaan löytämään ja tekemään ilmastotekoja mahdollisimman kannattavasti. Lisäarvoa syntyy, kun riittävän erilaiset ihmiset tekevät töitä yhdessä.

”Uusi sukupolvi ajattelee aina eri tavalla kuin edellinen. Olen firman nuorimpia työntekijöitä ja jo kolmekymppinen. Nuoret tuovat mukanaan uutta ajattelua ja diversiteettiä,” Anton kertoo.

”Olen puolittain leikilläni sanonut kollegoille, että nyt haussa on Anton 2.0. Kasvuhakuinen ja minua fiksumpi.”

Lisätiedot

Asiakkuuspäällikkö Anton Närekorpi, LeaseGreen
+358 40 166 4545

Toimitusjohtaja Jonni Ahonen, LeaseGreen
+358 50 301 3589

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.