Oriola | Logistiikkakeskus

2,5 milj. eur säästöt

”Nykyaikaisen tekniikan avulla varmistamme sen, että kiinteistömme tukee työntekijöiden viihtyvyyttä ja onnistumista työssään. Toinen tärkeä tavoitteemme on, että liiketoiminnan hiilijalanjälki supistuu.”

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jari Mäkelä, Oriola

  • 2,5 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 500 CO2-säästöt vuodessa, tn

LeaseGreen toteutti Oriolan logistiikkakeskukseen energiaremontin, jossa modernisoitiin rakennusautomaatio, ilmanvaihto ja valaistus. Investointi toteutettiin suunnittelusta asennuksiin avaimet käteen -hankkeena.

Logistiikkakeskuksen CO2-päästöt supistuivat remontin ansiosta noin 500 tonnilla vuodessa, mikä vastaa 230 sähkölämmitteisen omakotitalon päästöjä. Kustannussäästöt ovat 2,5 miljoonaa euroa investoinnin elinkaaren aikana.

”Oriola haluaa toimia pitkäjänteisesti ja vastuullisesti”, sanoo Oriolan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jari Mäkelä.

Ilmanvaihdon uudistamisen osa-alueisiin kuuluivat muun muassa ilmanvaihtokoneiden puhaltimien vaihdot, poistoilman lämmön talteenoton tehostaminen, kanavistojen uudistaminen sekä ilmanvaihdon ohjauksen parantaminen. Uudistetut ilmanvaihtokoneet ovat hiljaisia ja tehokkaita, ja eri tilojen ilmanvaihtoa pystytään ohjaamaan aiempaa täsmällisemmin. Valaistuksen energiatehokkuus on parantunut selvästi uuden led-tekniikan ansiosta ja huollon tarve vähentynyt.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.