Halva | Pitäjänmäki

-23 % hiilijalanjälki

”Henkilökunnan hyvinvointi ja työskentelyolosuhteet ovat meille erityisen tärkeitä. Siksi on hienoa, että energiaremontti pienentää tuotannon lämpökuormaa ja parantaa tuotannon olosuhteita.”

Toimitusjohtaja Jean Karavokyros, Halva

  • -23 % Hiilijalanjälki
  • 4 Takaisinmaksuaika, vuosia

LeaseGreenin suunnittelemassa ja toteuttamassa energiaremontissa öljy korvattiin kaukolämmöllä. Samalla valaistus ja ilmanvaihto modernisoitiin ja lämpöä ryhdyttiin ottamaan talteen aiempaa enemmän.

Halva valmistaa kaikki lakritsinsa ja salmiakkinsa Pitäjänmäellä. Alun perin vuonna 1956 rakennettua tehdasta on laajennettu vuosien varrella useaan otteeseen. Vuoteen 2020 saakka tehdasta lämmitettiin öljyllä.

Energiatehokkuustoimenpiteet pienentävät makeistehtaan hiilijalanjälkeä 23 prosenttia. Investointi maksaa itsensä takaisin alle neljässä vuodessa. Samalla työntekijöiden olosuhteet paranevat.

”Meille on tärkeää, että vastuullisuus näkyy muuallakin kuin puheissa ja tavoitteissa. Halusimme päästä näiden asioiden kanssa ripeästi liikkeelle”, kertoo Halvan toimitusjohtaja Jean Karavokyros.

Jean Karavokyroksen kaima perusti lähes 90 vuotta sitten veljensä Michaelin kanssa makeistehtaan, joka valmisti halvaa perinteisen reseptin mukaan. Muutamia vuosia myöhemmin valikoimiin tuli muitakin makeisia. Nykyisin Halva on Pohjoismaiden johtavia lakritsinvalmistajia, ja noin kolmannes sen tekemistä lakritsi- ja salmiakkimakeisista menee vientiin.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.