LeaseGreen kehittää eQ Kiinteistörahastojen kohteita Tampereella ja Kuopiossa

| Uutiset

”Energiahukan kesyttäminen on erinomainen idea erityisesti silloin, kun taloudessa puhaltavat kylmät tuulet.”

LeaseGreen toteuttaa laajoja energiaremontteja eQ Kiinteistörahastojen kohteisiin Tampereella ja Kuopiossa. Investointien tavoitteena on kiinteistöjen ylläpitokustannusten hillitseminen sekä hiilijalanjäljen ja korjausvelan pienentäminen.

”Kehitämme määrätietoisesti omistamiemme kiinteistöjen energiatehokkuutta ja toimintamme vastuullisuutta”, eQ Kiinteistörahastojen kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju sanoo.

”Olemme nyt asettamassa tiukkoja tavoitteita sekä energiatehokkuudelle että CO2-päästöille. Myös olosuhteiden parantaminen ja hallitseminen on tärkeä asia, kun kiinteistöjen tekniikkaa modernisoidaan.”

LeaseGreen uudistaa eQ:lle Kuopiossa Asemakatu 22–24:n liike- ja toimistokiinteistön ilmanvaihdon, jäähdytyksen ja valaistuksen. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneeleja, ja kiinteistöautomaation tuottama data valjastetaan LeaseGreenin älykkään pilvipalvelun ohjaukseen. Tampereella samantapainen energiaremontti toteutetaan Keskustori 5:n kiinteistöön. LeaseGreen ja eQ Kiinteistörahastot kartoittavat yhdessä myös muiden eQ:n kiinteistöjen modernisoinnin potentiaalia.

”LeaseGreenillä on selkeä ja hyvin strukturoitu prosessi”, Alaharju sanoo. ”Myös suunnitelmien laadukkuus herättää luottamusta. Siksi meillä on kovat odotukset myös energiaremonttien toteutukselle.”

eQ Kiinteistörahastot omistaa kaikkiaan 220 kiinteistöä, jotka jakautuvat kahteen rahastoon, eQ Liikekiinteistöihin ja eQ Hoivakiinteistöihin. Jälkimmäinen rahasto omistaa myös koulukiinteistöjä useilla paikkakunnilla.

”Olemme todella iloisia eQ:n osoittamasta luottamuksesta”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther sanoo. ”Koronavirus haastaa kaikkia toimijoita myös kiinteistöalalla, mutta pärjäämme varmasti yhdessä, kun keskitymme toimintaan. Kiinteistöjen energialaskua pienentävät investoinnit pienentävät kiinteistöjen omistajia kustannuksia tuntuvasti ja välittömästi. Energiahukan kesyttäminen on erinomainen idea erityisesti silloin, kun taloudessa puhaltavat kylmät tuulet.”

Lisätiedot

Kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju
eQ Kiinteistörahastot
+358 40 510 6890
kimmo.alaharju@eq.fi

Toimitusjohtaja Thomas Luther
LeaseGreen
+358 40 534 4256
thomas.luther@leasegreen.com

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.