Valtra | Suolahti

2,5 milj. eur säästöt

”Yhteistyö LeaseGreenin kanssa on sujunut sovitulla tavalla. LeaseGreen huomioi hyvin asiakkaan tarpeita, ja arvostamme erityisesti joustavuutta töiden toteutuksessa. Myös työturvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu hyvin.”

Kiinteistö- ja huoltopäällikkö Kullervo Mansikkala, Valtra Oy

  • 2,5 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 42 000 Pinta-ala, m2
  • 10 % Energiansäästö

Traktoritehtaan energiatehokkuusprojekti paransi tehtaan energiatehokkuutta ja tuotannon työntekijöiden olosuhteita.

Energiaremontissa uudistettiin kokoonpanotehtaan ja varaosakekeskuksen toimilaitteita sekä ilmanvaihtokoneiden puhaltimia ja lämmityskennoja. Lisäksi rakennettiin lisäkanavia, jotka paransivat ilmanjakoa. Energiankulutusta pienennettiin kiertoilma- ja lämmöntalteenottoratkaisujen sekä tarpeenmukaisen ohjauksen avulla.

Myös voimansiirtohallin ilmanvaihdon ohjausta parannettiin. Uudet ratkaisut pienensivät lämpöenergian kulutusta noin 1000 MWh vuodessa. Sähköä säästyi noin 500 MWh ja CO2-päästöt supistuivat lähes 300 tonnia.

Valtran traktoritehdas sijaitsee Suolahdessa. Energiatehokkuusprojektin piiriin kuuluvien kokoonpanotehtaan, voimansiirtotehtaan ja varaosakeskuksen yhteenlaskettu pinta-ala on 42 000 m2 eli yli neljä hehtaaria. Tehdasalueella työskentelee noin päivittäin noin 850 työntekijää, jotka valmistavat vuosittain noin 8 500 Valtra-traktoria eri puolille maailmaa.

Valtra-traktoreiden juuret ulottuvat Valtion Metallitehtaisiin, jotka aloittivat traktoreiden tuotannon Valmet-merkillä vuonna 1951. Amerikkalaiseen AGCO-konserniin nykyisin kuuluva Valtra on yksi Keski-Suomen suurimmista teollisista työnantajista.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.