Vaasan | Leipomot

”Meillä on aito halu saada energiatehokkuudesta osa prosessia. Ilmastovaikutusten pienentäminen vaatii johdolta vahvaa sitoutumista, koska toimenpiteiden takaisinmaksuaikaa on vaikea laskea. Se on kuitenkin satsausta tulevaisuuteen ja arvojemme mukaista toimintaa.”

Tekninen johtaja Heikki Kiiski, Vaasan Oy

Vaasan kehitti leipomoidensa energiatehokkuutta. Kumppanikseen Vaasan etsi yritystä, jolle myös teollisuuden prosessit ovat tuttuja. LeaseGreen oli luonteva valinta.

”Meille oli selvää, että yksi ihminen ei voi hallita kaikkea sitä, mitä tarvitsemme. Tällainen superihminen syntyy, kun monen ihmisen osaaminen yhdistetään”, Vaasanin Heikki Kiiski sanoo.

Osana kumppanuutta Vaasan sai käyttöönsä LeaseGreenin asiantuntijat, joilla on poikkeuksellisen laajaa osaamista ja kokemusta. Leasegreeniläiset tutustuivat Vaasan-leipomoiden toimintaan ja etsivät potentiaalit, joiden avulla säästyisi luvattu määrä energiaa ja kustannuksia. Osa potentiaaleista saatiin käyttöön säädöillä tai nollainvestoinneilla, osa isommilla investoinneilla.

LeaseGreen takasi, että luvatut lisäarvot tulisivat toteutumaan – ja varmistivat, että kaikki toimii älykkäästi ja optimaalisesti. Lisäksi LeaseGreen toteutti yhdessä sovitut kehitysinvestoinnit alusta loppuun saakka.

Vaasan hyödynsi LeaseGreenin koko palveluvalikoimaa. Kokonaisuuteen kuului kartoitusten, nykytilaraportin ja kehitystiekartan lisäksi jatkuva LG Meta -palvelu. Siinä on kyse tekniikan digitalisoinnista ja optimoinnista tekoälyn ja etevien ihmisten yhteistyöllä. Seurannan pohjalta ehdotetut kehitysinvestoinnit toteutettiin LG Boost -mallilla eli avaimet käteen -kokonaistoimituksena.

LeaseGreenin kanssa tehtyyn sopimukseen kuuluivat Vaasanin Vantaan, Kuusankosken, Kiimingin ja Vammalan leipomot. Kolme ensin mainittua keskittyvät tuoreen leivän valmistukseen, ja niissä leivotaan muun muassa Suomen suosituinta leipää, Vaasan Ruispaloja.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.