Saarioinen | Huittinen

2,7 milj. eur säästöt

”Meillä on vaativat prosessit ja monia erilaisia tuoteryhmiä, joiden tuotantotiloissa on erilaiset olosuhteet.

Uusi älykäs kiinteistötekniikka tukee meitä korkean tuotelaadun ja tuotantohygienian sekä hyvien työskentelyn olosuhteiden ja työturvallisuuden saavuttamisessa. Haluamme, että meidän ihmiset jaksavat ja viihtyvät työssään entistäkin paremmin.”

Tehtaanjohtaja Pauliina Annola, Saarioinen

  • 2,7 Elinkaarisäästöt, milj. eur
  • 24 % Hiilijalanjälki
  • 18 % Energiansäästö
  • 24 000 Pinta-ala, m2

Kiinteistötekniikan digitalisointi oli Saarioisten tehtaan energiaremontin ytimenä. Rakennusautomaatio, ilmanvaihto, lämmönhallinta, jäähdytys ja valaistus modernisoitiin älykkääksi kokonaisuudeksi, jota ohjataan LeaseGreenin pilvessä toimivan energia- ja olosuhdehallintapalvelun avulla.

LeaseGreen toteutti Huittisten tehtaan energiatehokkuusinvestoinnin avaimet käteen -projektina suunnittelusta asennuksiin ja valvontaan saakka. Työ sisälsi ilmanvaihtokoneiden ja huippuimurin modernisoinnin, lämmityspiirin pumppujen uudistamisen ja tehtaan marjaosaston jäähdytystehon kasvattamisen sekä loisteputkivalaisinten korvaamisen led-valaisimilla. Ilmanvaihdon ohjaus muutettiin tarpeenmukaiseksi ja valaistuksen tarve optimoitiin tunnistinohjauksen avulla.

Tehtaan CO2-päästöt supistuvat yli 500 tonnia vuodessa, mikä vastaa noin 120 omakotitalon hiilijalanjälkeä. Jäähdytystehon nostaminen parantaa työntekijöiden olosuhteita erityisesti marjaosastolla, jonka tiloja hillojen ja marmeladien keittäminen lämmittää. Ilmanvaihdon uudet ratkaisut vähentävät vedon tunnetta ja varmistavat osaltaan Saarioisten valmistamien tuotteiden korkean laadun.

Elintarvikealan johtaviin yrityksiin kuuluva perheyhtiö Saarioinen aloitti tuotannon Huittisissa vuonna 1972. Tuotantotiloja on laajennettu sen jälkeen useaan otteeseen, ja nykyisin tehtaan pinta-ala on 24 000 m2. Tehtaassa valmistetaan Suomen suosituimpia hilloja, joita markkinoidaan Saarioinen- ja Dronningholm-brändeillä sekä muun muassa vispipuuroa, salaatteja ja salaatinkastikkeita.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.