Partioasema

-100 % Hiilijalanjälki

”Olen tosi ylpeä siitä, että Partioasema on pian hiilineutraali. Voin kertoa siitä leuka pystyssä missä vaan.”

Talousjohtaja Panu Räsänen, Suomen Partiolaiset

  • 4,4 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 35 CO2-säästöt vuodessa, tn
  • -100 % Hiilijalanjälki

LeaseGreen toteutti Partioasemalle laajan energiaremontin. Kaukolämpö vaihdettiin maalämpöön, minkä lisäksi modernisoitiin automaatio ja ilmanvaihto sekä rakennettiin jäähdytys, jossa hyödynnetään maaviileää. Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan funkkistalon pihalle porattiin neljä 325 metriä syvää energiakaivoa, joista saatava lämpö pitää kiinteistön lämpimänä talvella ja viileänä kesällä. Jäähdytysjärjestelmä lataa maalämpökaivoja talvea varten, mikä parantaa entisestään maalämmön hyötysuhdetta.

Partiolaisten tavoitteena oli saada Partioasemasta hiilineutraali. Energiaremontin avulla tavoitteet täyttyivät.

”Sitä ei pidä väheksyä, että tässä investoinnissa on taloudellisesti ajateltuna järkeä. Energialaskussa säästetyt rahat voidaan käyttää muuhun partiotoimintaan”, Suomen Partiolaisten talousjohtaja Panu Räsänen sanoo. Remontin ansiosta energiakustannukset puolittuivat ja säästöjä kertyy vuosittain yli 15 000 euroa.

Erityisesti ilmanvaihdon modernisointi ja jäähdytys ovat vaikuttaneet työntekijöiden viihtyvyyteen ja työskentelyoloihin.

Partioasema on rakennettu 1930-luvulla, ja tilat ovat neljässä kerroksessa. Neliöitä on yhteensä 1250.

-> Katso video

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Johannes Rimpiläinen | +358 50 360 9833

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.