Marimekko | Herttoniemi

-47 % Hiilijalanjälki

Meidän pitää löytää jatkuvasti vähähiilisempiä tapoja tehdä asioita. Herttoniemen kiinteistössä tehty energiaremontti on yksi konkreettinen askel. Täällä tulokset ovat todella hienoja. Energiatehokkuus mielletään usein vähittäiseksi jatkuvaksi parantamiseksi, mutta vaikutukset voivat olla tosi isoja.”

Vastuullisuuspäällikkö Saara Azbel, Marimekko

  • -47 % Hiilijalanjälki
  • 11 000 Pinta-ala, m2

Marimekko teki Herttoniemessä laajan energiaremontin, joka on leikannut 47 prosenttia kiinteistön hiilijalanjäljestä vuoteen 2016 verrattuna. Vuosittainen CO2-vähennys vastaa noin 21 suomalaisen keskimääräistä hiilijalanjälkeä. Kolmen vuoden aikana toteutettujen hankkeiden seurauksena kiinteistön kaukolämmön kulutus on pienentynyt 47 prosenttia ja sähkönkulutus 31 prosenttia.

Yhden remontin sijaan voidaan puhua monesta remontista, sillä mukana oli lähes 30 eri osuutta – PTS-suunnitelman mukaisia peruskorjauksia, tilamuutoksia ja energiainvestointeja. Tehdyt energiainvestoinnit liittyivät ilmanvaihdon, valaistuksen ja rakennusautomaation modernisointiin sekä vedenjäähdytyskoneen uusiminen ja painantapesukoneen likaveden lämmön talteenottoon. Energiatehokkuus on otettu huomioon kaikessa.

”Oli erittäin luontevaa tehdä kaikkea yhdessä. Hanke vaati tavallista huolellisempaa suunnittelua ja yhteensovittamista, kun täällä tehtiin käytännössä kolmea asiaa yhtä aikaa”, kertoi kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki OP Kiinteistösijoituksesta. OPKS osti kiinteistön Marimekolta 2018, ja Marimekko jäi kiinteistöön vuokralaiseksi.

LeaseGreen vastasi remonttien suunnittelusta ja toteutuksesta. Yhteisenä tavoitteena oli saada kiinteistössä työskenteleville lähes 200 marimekkolaiselle viihtyisät, turvalliset ja sisäilmaolosuhteiltaan tasaiset olosuhteet – ja tuottaa ne mahdollisimman vähäisellä energialla. Puromäen mukaan LeaseGreenin osaaminen oli tässä ensiarvoisen tärkeää.

”Kokonaisuuden kannalta oli arvokasta, että saimme LeaseGreenin asiantuntijoilta selkeän näkemyksen, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Meillä ei ole itsellä omasta takaa niin syvää osaamista energiansäästöasioista.”

Marimekko-talon kokonaispinta-ala on noin 11 000 neliömetriä. Siinä sijaitsee jo 1970-luvulta lähtien toiminut kangaspaino, Marimekon pääkonttori ja kaksi myymälää.

Marimekko haluaa kehittää omaa toimintaansa niin, että sen ilmastovaikutukset ovat mahdollisimman pienet. Viime viikolla yritys julkisti vastuullisuusohjelmansa vuosille 2021–2025. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on pienentää omien toimintojen päästöjä 40 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tavoite on alalla kunnianhimoinen.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.