Majvik | Hotelli

-50 % Hiilijalanjälki

”Tässä hankkeessa yhdistyy kaksi meille tärkeää asiaa. Me pienennämme merkittävästi kiinteistön hiilijalanjälkeä ja siirrymme samaan aikaan sekä tekniikan että lämmityksen osalta kehityksessä eteenpäin taloudellisesti järkevällä tavalla.”

Talous- ja hallintojohtaja Jani Salenius, Ammattiliitto Pro

  • -50 % Hiilijalanjälki
  • 1,5 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 245 CO2-säästöt vuodessa, tn

LeaseGreen suunnitteli ja toteutti Ammattiliitto Pron omistamaan Majvikin kokous- ja kongressihotelliin laajan energiaremontin, jossa uudistettiin kiinteistön lämmitysmuoto: kaukolämpö vaihdettiin maalämpöön. Lisäksi modernisoitiin ilmanvaihtoa, valaistusta ja rakennusautomaatiota.

Majvikin pihalle porattiin lähes 30 energiakaivoa, jotka keräävät lämpöenergiaa noin 300–350 metrin syvyydestä. Maalämmön lisäksi energiakaivoista saadaan kesäaikaan maaviileää, jonka avulla jäähdytetään Majvikin päärakennuksen yhteisiä tiloja.

Majvikin muut rakennukset olivat siirtyneet maalämpöön jo aikaisemmin, mutta päärakennuksessa tekniikka oli alkuperäistä, noin 30 vuotta vanhaa. Päärakennuksessa on 85 huonetta, useita kokoustiloja, kolme ravintolaa ja uima-allastiloja. Tämän kokoisessa kiinteistössä kaukolämpökustannukset olivat suuria.

Remontti leikkasi pois puolet Majvikin päärakennuksen hiilijalanjäljestä. Myös taloudelliset vaikutukset olivat merkittäviä: elinkaarisäästöt nousevat 1,5 miljoonaan euroon.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.