Kotkamills | Kotka

-18 GWh Säästettyä höyryä

”Olimme kartoittaneet jo pitkään keinoja, joiden avulla voisimme pienentää arvokkaan tuorehöyryn käyttöä tilojen lämmityksessä. LeaseGreenin kanssa löysimme ratkaisun, jonka avulla voimme säästää suuren määrän höyryä ja käyttää sitä aiempaa hyödyllisemmin kartongin ja paperin kuivaamiseen.”

Tekninen johtaja Timo Tallinen, Kotkamills Oy

  • 18 Säästetty höyry, GWh

LeaseGreen kehitti Kotkamillsin tehtaan energiajärjestelmää investointihankkeella, joka tehosti tuotantolaitoksen teollista prosessia ja paransi sen energiatehokkuutta. Kotkassa sijaitsevan tehdasalueen kiinteistöjen lämmitykseen aiemmin käytettyä höyryä korvattiin sekundäärisillä hukkalämmöillä, joiden siirtoa varten LeaseGreen rakensi alueelle uuden lämpöverkon ja lämmönvaihtimet.

Uusi lämpöverkko vapauttaa tehtaan maakaasukattilan tuottamaa höyryn huipputehoa 6 MW Kotkamillsin kasvavan kartonki- ja paperituotannon käyttöön. Höyryn kulutus väheni vuodessa noin 18 GWh.

LeaseGreen toteutti Kotkamillsin investointiprojektin kokonaispalvelumallilla, joka sisälsi kaiken investointien suunnittelusta toteutukseen, rahoitukseen ja uuden järjestelmän käyttöönottoon saakka.

Investoinnin hinta maksetaan kuukausisopimuksella, jonka vaikutus on Kotkamillsille kassavirtapositiivinen jo ensimmäisestä vuodesta lähtien. Sopimuksen kesto on viisi vuotta. Investoinnilla on luonnollisesti myös tulosta parantava vaikutus.

Kotkamills Group Oyj valmistaa Kotkassa sahatavaraa, laadukasta laminaattipaperia ja poikkeuksellisen ympäristöystävällistä kartonkia. Erityisesti elintarvike- ja pakkausteollisuuden tarpeisiin sopivat kartonkituotteet ovat muovittomia ja täysin kierrätettäviä. Yhtiöllä on noin 530 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 288 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Katso video

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.