Halton | Lahti

-90 % Hiilijalanjälki

”Tuntuu hienolta, kun tällainen teollisuuslaitos voi todeta, ettei se enää käytä uusiutumattomia luonnonvaroja.”

Tehdaspäällikkö Pekka Kyllönen, Halton Marine

  • -90 % Hiilijalanjälki
  • 2,0 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 154 CO2-säästöt vuodessa, tn

LeaseGreen toteutti perheyhtiö Haltonin Lahden-tehtaalle energiaremontin, jossa lämmityksen tuotantomuodon muutettiin maakaasusta maalämpöön. Teollisuuskäyttöön suunnitellut maalämpöpumput ovat leikanneet tehdaskiinteistön lämmityslaskua noin 35 prosenttia ja lämmityksen aiheuttamia päästöjä noin 90 prosenttia. Maalämpöjärjestelmän kokonaisteho on lähes 350 kW.

Geoenergiakentälle porattiin 22 kaivoa, joiden syvyys on 310–330 metriä. Kesäisin samat lämpöpumput tuottavat kiinteistöön jäähdytysenergiaa, mikä parantaa entisestään järjestelmän energiatehokkuutta. Ylimääräinen lämpö siirretään kiinteistön tiloista kaivoihin, joista saadaan enemmän tehoa kylminä vuodenaikoina. Myös lämmitystä ja jäähdytystä ohjaava automaatio uudistettiin.

Halton Marine saavutti maalämmöllä noin kahden miljoonan euron elinkaarisäästöt ja lämmityksen CO2-päästöt supistuivat 100 tonnilla vuodessa. Se vastaa noin 450 aurinkosähköpaneelin tuottoa.

Tuotantolaitoksen pinta-ala on 7000 m2 ja tilavuus 50 000 m3.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.