Adara Pakkaus

3,6 milj. eur säästöt

”Pystyimme pienentämään kiinteistön energiakustannuksia välittömästi, eikä meidän tarvinnut sitoa omaa pääomaa investointeihin. Voimme kohdistaa omat pääomaresurssimme liiketoimintamme ytimeen: tuotannon tehokkuuteen ja koneisiin.”

Talousjohtaja Jere Alaruka, Adara Pakkaus Oy

  • 3,6 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 11 000 Pinta-ala, m2
  • 33 % Energiansäästö

Valkeakoskella sijaitseva Adara on yksi Suomen suurimmista aaltopahvin valmistajista. LeaseGreen uudisti Adaran tuotantolaitoksen rakennusautomaation, ilmanvaihtokoneet ja valaistuksen. Investoinnit suunniteltiin ja toteutettiin teollisuuteen räätälöidyllä palvelusopimusmallilla, joka sisälsi kiinteistötekniikan modernisoinnin, investointien rahoituksen sekä uusitun järjestelmän älykkään ohjauksen.

”Tämä on meille hyvä malli, koska kynnys investointiin madaltui reippaasti”, kertoo Adara Pakkaus Oy:n talousjohtaja Jere Alaruka. ”Rahoitusneuvotteluja ei tarvittu ja vakuudet jäivät muuhun käyttöön.”

Adaran tehtaan energiasaneeraus pienensi yhtiön energialaskua noin 12 prosenttia ja investointien elinkaarisäästöt kohoavat jopa 2,3 miljoonaan euroon – energian hintakehityksestä riippuen. Myös CO2-päästöt vähenivät tuntuvasti.

Hanke ei rasittanut Adaran tasetta, koska uudet järjestelmät ja laitteet toimitettiin kuukausimaksullisena palvelusopimuksena. Korjausvelka pieneni, olosuhteet paranivat ja kiinteistön arvo nousi.

Talousjohtaja Alarukan mukaan energialaskusta irrotettavilla säästöillä voidaan rahoittaa merkittävä osa yhtiön kunnossapitoinvestoinneista.

”Se on suuri saavutus alalla, jossa vallitsee kova kilpailu. Me haluamme olla pakkausalan tehokkain ja joustavin yritys, joka kuuluu kiertotalouden edelläkävijöihin. Energiataloudellisuus, ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat arvoja, joilla meidän edelläkävijyyttä mitataan.”

Adaralla on 150 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 41 miljoonaa euroa vuonna 2016. Aaltopahvitehtaan pinta-ala on 11 000 m2 ja tilavuus 75 000 m3.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.