LeaseGreen Green Building Council Finlandin jäseneksi: Katse rakennusten koko elinkaareen

| Uutiset

Thomas Luther: ”On tosi kiinnostavaa istua yhteisen asian äärelle asiakkaiden, toimittajien ja kilpailijoiden kanssa.”

Green Building Council Finlandin (FIGBC) hallitus on hyväksynyt LeaseGreenin järjestön jäseneksi. FIGBC on Suomen suurin yhteistyöverkosto, joka edistää kestävää rakennettua ympäristöä.

“LeaseGreen on uudistanut energiaremontteja koskevia käsityksiä ja saavuttanut yhdessä asiakkaidensa kanssa merkittäviä säästöjä. LeaseGreenin toiminta-ajatuksen ytimessä on kumppanuus, joka on hyvin linjassa FIGBC:n edustaman kestävyyden kärkeen yhdessä -ajattelun kanssa. Toivotan LeaseGreenin lämpimästi tervetulleeksi FIGBC:n jäseneksi ja vauhdittamaan toimialan hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamista”, sanoo Mikko Nousiainen, FIGBC:n toimitusjohtaja.

Green Building Council Finlandin jäseninä on noin 200 organisaatiota, ja sen toimikuntiin kuuluu yli 400 ammattilaista. Järjestö edistää vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta kiinteistö- ja rakennussektorilla esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja koulutuksia sekä keräämällä ja jakamalla tietoa alan parhaista käytännöistä. Jäseninä on kiinteistönomistajia, rakennuttajia, kiinteistö- ja käyttäjäpalvelujen tuottajia, suunnittelijoita sekä teollisuutta. Kansainväliseen GBC-verkostoon kuuluu noin 70 maata ja 36 000 organisaatiota.

“On tosi kiinnostavaa istua yhteisen asian äärelle asiakkaiden, toimittajien ja kilpailijoiden kanssa. Itse haluaisin saada enemmän keskustelua rakennusten koko elinkaaren aikaisista päästöistä. Välillä tuntuu, että alalla kiinnitetään liikaa huomiota uudisrakentamiseen, vaikka nykyisten talojen trimmaamisella saadaan huomattavasti suurempia päästövähennyksiä”, Thomas Luther sanoo.

LeaseGreen on Suomen johtava suurten kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseen ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistunut cleantech-palveluyritys. Toteutetuissa kohteissa on saavutettu keskimäärin 24 prosentin energiansäästö sekä investoinnille 17 prosentin tuotto. Yli kahdensadan kohteen yhteenlaskettu päästövähenemä on noin 30 000 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

LeaseGreenin asiakastyytyväisyys on vahva. Tuoreimmassa asiakastyytyväisyyskyselyssä (2020) kahdeksan kymmenestä asiakkaasta antaa kiitettävän arvion LeaseGreenin työstä, ja lähes kaikki asiakkaat pitävät mahdollisena, että valitsisivat yhtiön uudelleen kumppanikseen. Tyytymättömien osuus on kaksi prosenttia.

”Entistä useampi asiakas pitää LeaseGreeniä innovatiivisten ratkaisujen suunnannäyttäjänä. Se on hienoa”, sanoo Luther.

Lisätiedot

Mikko Nousiainen, toimitusjohtaja
Green Building Council Finland
+358 40 525 8440
mikko.nousiainen@figbc.fi

Thomas Luther, toimitusjohtaja
LeaseGreen
+358 40 534 4256
thomas.luther@leasegreen.com

Tutustu muihin uutisiin

Lataa lisää

Haluatko tietää enemmän?

1. Tilaa sähköpostiisi alan tuoreimmat uutiset ja kiinnostavimmat asiakastarinat.
2. Seuraat aitiopaikalta alan asiantuntijoiden näkemyksiä ja keskustelua.
3. Tutustut yrityksiin ja ihmisiin, jotka ovat energiatehokkuuden edelläkävijöitä.