Gustavelund | Kylpylähotelli

0,5 milj. eur säästöt

”Arvostan sitä, miten LeaseGreenin suunnittelija paneutui tosi huolella projektiin ja oli mukana alusta asti. Pääsimme heti samalle aallonpituudelle. Olen hotelliyrittäjä enkä mikään kiinteistönpyörittäjä. Siksi halusin projektiin luotettavan kumppanin.”

Toimitusjohtaja Antti Ropponen, Hotelli Gustavelund

  • 0,5 Elinkaarisäästöt, milj. euroa
  • 15 % Investoinnin tuotto

LeaseGreen suunnitteli ja toteutti hotelli Gustavelundiin kaksiosaisen energiaremontin. Remontin ensimmäisessä vaiheessa uimahallisiiven ilmanvaihto ja talotekniikka uusittiin. Toisessa vaiheessa kehitettiin laajemmin kiinteistön energiatehokkuutta, parannettiin sisäilmaolosuhteita sekä modernisoitiin talotekniikkaa.

Perinteisen kongressihotellin vanhin osa on rakennettu 1965, uimahallisiipi puolestaan 1975. Ilmanvaihtojärjestelmät olivat pääosin alkuperäisessä kunnossa.

Merkittävä syy ilmanvaihdon ja talotekniikan uusimiseen oli siihen liittyvä energiansäästötavoite. Gustavelund on ollut yli kymmenen vuotta mukana työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuusohjelmassa, ja yrityksen kaikissa toimenpiteissä otetaan huomioon mahdollisuus säästää energiaa.

”Se on meille tärkeä arvo”, kertoo toimitusjohtaja Antti Ropponen. Hän omistaa ja pyörittää hotellia yhdessä vaimonsa Pian kanssa.

”Aiemmin me heitimme aika paljon lämmintä ilmaa harakoille. Nyt energiankulutus on optimoitu.”

Remontti ei aiheuttanut katkoksia hotellin tai ravintolan toimintaan. Perheyritykselle oli erityisen tärkeää, että asiakaspalvelu ei keskeytynyt hetkeksikään. Asiakkaat eivät välttämättä edes huomanneet, että talossa tehtiin isoa remonttia.

Ota yhteyttä, kun haluat parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta ja päästä nauttimaan uuden älykkään tekniikan hyödyistä.

Emme myy sinulle tekniikkaa vaan lopputulosta.