Monen remontin kompastusaskel otetaan jo heti alkumetreillä, kun suunnitellaan kaivokenttää puutteellisilla lähtötiedoilla ja siinä yhteydessä pumput mitoitetaan toimittajien ohjelmien mukaan – eikä muita teknisiä osa-alueita oteta huomioon. Näillä lähtökohdilla lopputulos ei voi olla kovinkaan hyvä. Tilannehan on sama kuin rakentaisi auton ja suunnittelisi vain korin sekä moottorin, mutta unohtaisi ohjauslaitteet ja mittarit.
Kokonaisuuden hahmottaminen on siis avainasemassa!
Liian pieneksi mitoitettu järjestelmä kuluttaa suunniteltua enemmän sähköä, eikä taloyhtiö saavuta toivottua kevennystä vastikkeisiin. Tämä saa aika myös asukkaiden valitusta liian haaleista pattereita, vaikka ulkona on kymmenen astetta pakkasta. Toisaalta taas liian suureksi mitoitettu järjestelmä on asiakkaalle tarpeettoman kallis. Tällöin kiinteistön nykytila on ymmärretty väärin tai sen mahdollisuuksia ei ole kartoitettu riittävän kattavasti.
Satojen onnistuneiden energiahankkeiden jälkeen voimme sanoa, että jokainen taloyhtiö on erilainen. Kun vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle suunnitellaan maalämpöä, tulee järjestelmän mitoituksen perustua todellisiin kulutustietoihin.
Lähdeaineisto edellä
Kokonaisvaltainen laatu syntyy siitä, että ymmärretään kokonaisuus ja omataan oikeaa sekä luotettavaa dataa, mihin päätökset perustetaan.
Ja mehän LeaseGreenillä rakastamme dataa. Kattavalla määrällä tietoa ja sen analyysilla ja optimoinnilla varmistutaan siitä, että sopivan järjestelmän mitoittaminen on mahdollista. Lähtötietoaineiston hyödyntäminen onkin yksi laatuperiaatteistamme. Jo projektin yhteydessä otamme huomioon myös tulevaisuudelle suunnitellut muutokset, mikäli niillä on olennainen vaikutus uuden järjestelmän koon määrittämiseen tai toimintaan.
Kun kiinteistön historia, toiminnallisuus ja olosuhteet ymmärretään tarkasti, voidaan taloyhtiölle suunnitella ja toteuttaa luotettava maalämpöratkaisu – joka ei ole liian pieni tai tarpeettoman iso. Tarkkojen laskelmiemme ansioista pystymme usein pitämään kaivokentät korkeammissa lämpötiloissa kuin simuloinnit näyttää, jolloin hyötysuhde on viisi, jopa 10 prosenttia parempi. Se taas tietää asiakkaalle selvää taloudellista säästöä!
Toimivaan malliimme perustuen kykenemme antamaan 100 prosentin säästötakuun järjestelmillemme. Sitä eivät kaikki voi tehdä.
Lue lisää onnistuneista hankkeista!